Het fotograferen van je gemaakte spulletjes (hobby).

Wat ik erg leuk vind om te fotograferen zijn de spullen die ik haak. Waarom? Ik steek er tijd en energie in, en kan er van genieten om het zo mooi mogelijk weer terug te zien. En wanneer ik het deel op bijvoorbeeld Facebook vinden andere mensen het vaak ook leuker om “mooie” foto`s te zien.

 

gehaakte Paul paddenstoel Lalylala
Voorbeeld van een fotoverhaaltje van Paul paddenstoel, de mini versie van Lalylala.

Op de bovenste foto heb ik Paul (gratis patroon) allerlei poses laten doen. Zodat er levendigheid in de foto`s komt. Om het geheel minder druk te maken heb ik er voor gekozen om in de collage wat neutrale achtergrond beelden te stoppen. Wat ook opvalt is de witte muur. Als je een foto maakt met een drukke achtergrond kan dit snel afleiden van je onderwerp. Dus zorg voor een neutrale onder- en achtergrond.

Beeld boven beeld gehaakte meisjes muts makkelijk patroon
Gehaakte meiden muts.

Als je foto`s wilt maken van je spulletjes die gedragen worden is het vaak ook mooi om het onderwerp aanwezig te laten zijn. Dus niet te veel dingen die er niet toe doen op de foto zetten. Haar broek/schoenen zijn in dit geval helemaal niet relevant voor de foto. Zo trekt de muts gelijk de aandacht en hoeven mensen niet te zoeken naar je product.

Konijn Rita - lalylala beeld boven beeld
Gehaakte Rita het Lalylala konijn.

In het bovenste voorbeeld heb ik Rita in de sneeuw gezet, het was mijn idee een ijskonijn te maken. En om mijn idee te benadrukken zoek ik vaak een voorwerp of achtergrond die bij het onderwerp past.

Ik maak vaak gebruik van natuurlijk licht, een raam volstaat prima, en anders gewoon buiten! Ik vind dit mooier omdat het egaler is, en ook dat zorg weer voor rust. Mocht het buitenlicht niet sterk genoeg zijn, maak ik vaak gebruik van een reflectie scherm (Een stuk aluminiumfolie doet wonderen). Zodat het onderwerp van voren ook wat belicht is.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips en mogelijkheden. Maar de belangrijkste staan hier boven wel vermeld denk ik.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter